Milyen nevet válasszak fiú kutyámnak?

Posted: 19th június 2017 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Milyen nevet válasszak fiú kutyámnak? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Új kis jövevény érkezett családba? Amint négylábú barát mellett döntünk, rendszerint számos kérdés fel szokott merülni az együttéléssel kapcsolatban. Sokan vannak, akik a négy fal között élnek együtt kedvencükkel, de talán még többen, akik kertes házba választanak maguknak kutyát. Az első és talán legfontosabb kérdés az szokott lenni, hogy milyen nevet adjunk új kis barátunknak.

A fiú kutyanevek között mindenki megtalálhatja azt, amely tetszését elnyeri. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan választanak a klasszikus magyar férfinevek közül. Ezek becézett formái is nagyon népszerűnek bizonyulnak, de az angol nyelvterületen elterjedt férfikeresztnevek szintén kedveltek akkor, ha négylábú barátunknak szeretnénk nevet választani. Az internet nem csak akkor bizonyul remek választásnak, ha szórakozásról vagy munkáról van szó, hanem tájékozódás apropóján is. Ha kutyanév választás előtt állunk, legtöbbünknek szinte alig jutnak eszünkbe megfelelőnek tűnő nevek. Ilyenkor hasznos segítőtárs lehet a világháló, hiszen számos portálon találhatunk ABC sorrendben rendszerezett kutya neveket.

Mindenki más szempontok alapján választ nevet kedvencének. Vannak, akik egy számukra kedves személyről nevezik el a négylábút, mások sokkal inkább tartják fontosnak azt, hogy egy vagány nevet találjanak a kutyusnak. Választás előtt érdemes megfigyelni kedvencünket, és megjelenése, fajtája vagy éppen szokásai alapján dönteni egyik vagy másik kutyanév mellett. Természetesen nagyon fontos, hogy az állat nemét is figyelembe Vegyük, hiszen elég furcsának tűnne, ha négylábú kedvencünk lány létére egy kanoknak ideális nevet kapna. Nem csak a névválasztásról érdemes gondolkodni, hanem arról is, milyen fekhelyet, tányérokat vagy éppen alomtálat válasszunk kedvencünknek. Amennyiben azon szerencsések közé tartozunk, akik kerttel is rendelkeznek, úgy a kinti kutyaházat is érdemes mihamarabb beszerezni.

Comments are closed.