Milyen következményei lehetnek az olajbeöntő sapka helytelen visszarakásának? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tagadhatatlan, hogy a motorolaj az autó legfontosabb tartozékai közé tartozik. Nagyon sok pozitív tulajdonsága van, amelyek segítik az autó kifogástalan működését és hozzájárul a teljesítmény és az optimális fogyasztás fenntartásához. A motorolaj pozitív előnyeit egy zárt rendszerben képes kamatoztatni, éppen ezért lényeges, hogy az semmi esetre se sérüljön meg. Erre elsősorban az olajbeöntő sapka megfelelő használatával járulhatunk hozzá.

Az olajbeöntő sapka helyes használatáról bővebb információkat itt talál! Az autóban lévő folyadékok közül a motorolaj azért is igazán fontos, mert a motor élettartamának megőrzéséhez is hozzájárul. A motorolaj legfontosabb feladata az erőforrás alkatrészeinek kenése, ezáltal ugyanis az egymáson forgó fémes elemek közt létrejövő olajfilm réteg megvédi őket, az ideje korán jelentkező, extrém kopástól. További feladata a motor optimális hőmérsékletének fenntartása, illetve a teljesítmény, valamint az üzemanyag fogyasztás is az optimális sávban marad. Ezenkívül a manapság nagyon fontos károsanyag fogyasztás is a normál értékek közt tartható. A motorolaj további pozitívuma, hogy olyan hozzáadott adalékanyagokat is tartalmaz, amely a fémes alkatrészeket megvédi a korróziótól, valamint tisztítja a motort a lerakodó szennyeződésektől.

A motorolaj ellenőrzését és utántöltését akár otthon is el lehet végezni, nem kell ehhez szervizbe vinni az autót. Az utántöltéshez nagyon fontos megtalálni a tökéletes motorolajt, amely se nem túl vékony, se nem túl vastag, hanem tökéletesen megfelel a gépjármű számára. A motorolaj csere során az egyik legrosszabb eshetőség, ha feledékenyek vagyunk és nemes egyszerűséggel elfelejtjük visszatenni a helyére az olajbeöntő sapkát. Ilyen esetben a motorolaj akár a teljes motorházat képes elárasztani.

Comments are closed.