Milyen gyakran cseréljünk fékfolyadékot?

Posted: 5th január 2017 by Megasztár in Egyebek
Milyen gyakran cseréljünk fékfolyadékot? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A fékfolyadékot nagyjából 40-50 ezer kilométerenként, de minimum kétévente érdemes cserélni, legalábbis ezt állítják az autógyárak és autószervizek. Ha ezt a cserét házilag szeretné elvégezni, akkor szüksége lehet néhány információra és némi tapasztalatra is ezen a téren. A fékolajat mindig fokozatosan kell a rendszerbe tölteni úgy, ahogy kiengedtük az elhasználtat.

Milyen gyakran cseréljünk fékfolyadékot? Fékfolyadékot a legtöbben kétévente cserélnek, és igazából tényleg ez a legideálisabb megoldás. A cseréhez fel kell emelni a kocsit, így könnyen hozzá lehet majd férni az aljához, hogy megtörténjen a csere. Miután felemelte a kocsit, itt az ideje, hogy levegyen néhány kereket, majd az olajpumpánál kell megkezdeni a fékfolyadék cserét. Az olajpumpa után jöhetnek az első kerekek, és a hátsó kerekeknél kell befejezni ezt a bavatkozást. Amikor az elhasznált fékfolyadékot távolítja el, szüksége lehet egy kifolyó csőre és töltés kezelőre, ezen kívül pedig még egy emberre szükség lesz ahhoz, hogy a folyadék távozásán segítsen.

Amikor a csőben már nem látni elhasznált fékolajat, akkor már a légtelenítő csapot is bátran el lehet zárni. Amennyiben többet szeretne megtudni a fékfolyadék cseréről, mindenképpen látogassa fel weboldalunkat a ka-autoszerviz.hu-t, és itt bővebb információt találhat erről a témáról, és itt elérhetőségünket is megtalálhatja. Ha kérdéseket szeretne feltenni a fékfolyadék cseréről, ezt is megteheti, csak annyi a dolga, hogy felveszi a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a +36 62 455 013 telefonszámot és barátságos csapatunk visszajelez önnek, hogy válaszolni tudjon a feltett kérdésekre. Autószervizünket Szegeden találhatja meg a Kossuth Lajos sugárút 85. szám alatt.

Comments are closed.