Milyen függöny uralkodjon az ablaknál?

Posted: 9th április 2022 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Milyen függöny uralkodjon az ablaknál? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A függönyök használatát mindenki szereti, tisztítását és felrakását azonban kevesen. Vannak viszont a kész függönyök, amik gyors és könnyű használatot nyújtanak.

A függönyök vásárlása és széleinek elvarrása sokszor nem kívánt procedúra. A kész függöny azonban vásárlás és felrakás szempontjából is egyszerűbb, mint a méteráru boltokban kapható lakástextil esetében.

A készre varrt függönyök vásárlása után nincs más dolgunk, csak annyi, hogy kézzel áztassuk át langyos vízben. A finom illatú készfüggönyt nem kell szárítóra teregetni, hanem egyből csipeszeljük fel, vagy a függönytartó rúdra húzzuk fel. Ezzel vasalás nélkül eltüntetjük a gyári hajtogatás nyomait. A készfüggöny szélei el vannak varrva, teendőnk már nincs vele ilyen szempontból. A felső része olyan módon van szegve, hogy csipesszel és egyszerű függöny sínnel is feltehető lehessen.

A függönyök több funkciót is betöltenek otthonunkban. Egy szép lakástextil felrakása után a helyiség barátságosabb hangulatú lesz, de a privát szféra megóvása miatt is használjuk őket.

Egy szép kész függönnyel az ablakban otthonos hangulatot teremtünk kollégiumban, szállodában és a munkahelyeken is. Hazánkban természetes dolog, hogy lakásunk és munkahelyeink ablakát függönnyel díszítjük. A skandináv országokban viszont épp az ellenkezőjét vallják, ők nem igazán használnak függönyt, mivel kevés a napsütéses órák száma. Annak örülnek, ha nem állja útját semmi az ablakban a fénynek.

Függöny

Függöny

 A legpraktikusabb függöny típusok:

  • Kész függöny
  • Kész sötétítő függöny
  • Kész konyhai függönyök
  • Fényáteresztő függöny
  • Organza függöny
  • Kültéri kész függöny
  • Kész gyerekszoba függöny

A kész függöny felrakása után otthonunk felfrissül. Használhatjuk lakásdekorációként is, hiszen nagyon sokféle színben, anyagban és mintában kaphatóak. Egy divatos, szép modern kész függöny igazodik az éppen aktuális színtrendekhez is. A türkiz, a pasztell színek, de a fehér is nagyon kedvelt készfüggöny szín. Egyszínű, vagy valami kedves mintájú függöny legyen az ablaknál? Otthonra választhatunk virágmintás függönyt, az irodába, munkahelyekre, intézményekbe azonban jobb a minta nélküli, egyszínű, fényáteresztő készfüggöny, vagy organza függöny. Ez minden stílushoz szépen illik.

Egy szép, kész sötétítő függöny a hálószobában és a nappaliban is elkel. Főleg a nyári hónapokban praktikus, amikor a lakás hőmérsékletét csökkenteni tudjuk vele.

Egy gyönyörű kész függöny az év minden napját szebbé tesz, ahogyan átjár rajta a napsugarak varázslatos fénye. Idilli hangulat megteremtéséhez tökéletes a kész orgazna függöny.

Comments are closed.