Miért szedjük pontokba a webszövegeket?

Posted: 3rd április 2021 by Megasztár in Egyebek
Miért szedjük pontokba a webszövegeket? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A pontokat a tartalom elemeinek felsorolására használják. Segítenek hatékonyan közölni üzenetét, mert lekötik az olvasók figyelmét, akik inkább a tartalmát szkennelik. Bővebben erről weboldalunkra látogatva olvashat majd.

Kattintson ide és mindent megtudhat arról, hogy miért érdemes pontokba szedni egy webszöveget. A felsorolással ellátott lista hosszú szövegblokkokat is felbonthat, és a felsorolás pontjaiban használt érdekes kifejezések lehetőséget kínálnak arra, hogy a szkennereket olvasókká alakítsák. Tetszik vagy sem, de az emberek elkötelezik magukat a blogbejegyzései, oldalai, cikkei mellett, és könnyen át is másolják azokat. A pontokba szedés lényege a rövidség és az ígéret. A rövidség az írás megkezdése óta a jó írás jellemzője, de jelenleg mindenki élesen tisztában van azzal, mennyire fontos a rövidség. A hosszú, összetett pontok egyáltalán nem vennék fel a pontok írásának célját – hogy az olvasó folyamatosan olvasson. Az ígéret az az elem, amely úgy vonzza be olvasóját, mint egy halat a horog. Egyértelműen és jogosan állítja, hogy terméke/ötlete/szolgáltatása megadja nekik azt, amit kerestek.

Kerülje el a pontok rendetlenségét mindenáron. Ne kerüljön a feliratok, pontok és alpontok részletes vázlatába. A pontokat az érthetőség, nem a zavartság érdekében tervezték. Tartsa a pontcsoportokat tematikus kapcsolatban, kezdje el az egyes pontokat ugyanazzal a beszédrésszel írni, és tartsa meg ugyanazt a nyelvtani formát, amit az azelőtti pontok esetében. Amennyiben többet tudna meg a pontokba szedés fontosságáról és arról, hogy miért érdemes minden szövegében pontokat használni, nézzen be hozzánk és itt mindent megtalál ami a pontokba szedéssel kapcsolatos. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtekintheti, így fel is veheti velünk a kapcsolatot ha kérdései lennének.

Comments are closed.