Miért fontos, hogy eleget aludjunk egy minőségi matracon?

Posted: 25th május 2017 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Miért fontos, hogy eleget aludjunk egy minőségi matracon? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nehezen alszik el és éjszaka is gyakran felébred? Gondot jelent a reggeli felkelés? Néha azt érzi napközben, hogy leragadnak a szemei? Mindannyian ismerjük a kialvatlansággal járó kellemetlenségeket, de ha tartósan fennáll a helyzet, az bizony rányomja bélyegét általános egészségi állapotunkra is. Cikkünkben annak járunk utána, mit tehetünk a pihentető éjszakai alvás érdekében, s mindez miért olyan fontos.

A matrac minden hálószoba elmaradhatatlan részét képezi, és egyúttal gondoskodik a kényelemről is. Ha kifeküdt, silány minőségű ágyon hajtjuk nyugovóra fejünket, akkor számíthatunk arra, hogy megfájdul derekunk és gyakran forgolódni fogunk az éjszaka folyamán. Az igazán pihentető alváshoz nélkülözhetetlen, hogy a gerinc megfelelő megtámasztást kapjon és komfortosan érezzük magunkat. Fontos, hogy este szellőztessük ki a hálószobát és kerüljük a túlságosan meleget. Az ágyneműhuzat és a hálóruha megválasztása legalább ennyire lényeges, de természetesen nem mehetünk el a lelki harmónia megteremtése mellett sem.

Nem csak a környezet játszik fontos szerepet az éjszakai nyugalmat illetően, hanem pszichénk is. A mindennapi hajtásból nagyon nehéz kiszakadni, s ha ezt este sem tudjuk megtenni, akkor annak álmatlan forgolódás lehet a vége. Erre hosszú távon mindenképpen oda kell figyelni, hiszen ha kialvatlanul ébredünk, az rányomja bélyegét az egész napra. Ingerültek leszünk, nem tudunk figyelni munkánkra, csökken teljesítőképességünk, ez pedig innentől fogva egy ördögi kör. A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás hiánya sajnos az immunrendszerre és az általános egészségi állapotra is hatással van. A szív-és érrendszeri megbetegedések gyakoribbak azoknál, akik éjszaka sem tudnak megfelelő minőségben pihenni, az állandó fáradtság pedig akár depressziós panaszokat is okozhat.

Comments are closed.