Mai névnap a világban

Posted: 1st május 2018 by Megasztár in Egyebek
Mai névnap a világban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Magyarországon egy napon általában csak egy névnapot szoktunk ünnepelni, de megtörténik az is, hogy egy napra több névnap esik, viszont weboldalunkon, a mai-nevnap.hu-n csak a fő névnapot tekintheti meg, tehát amiről mindenki tudja, hogy aznap ünneplik. A névnapokat szökőévente máshogyan ünnepeljük, hiszen be kell iktatni ilyenkor egy szökőnapot február 24-én, és az aznapi névnapot 25-én ünnepeljük meg.

Mai névnap megtekinthető a mai-nevnap.hu weboldalra kattintva ráadásul itt nemcsak a mai, hanem a tegnapi és a holnapi névnapot is könnyen megtekintheti majd, ráadásul megtudhatja majd azt is, hogy az adott név mit jelent és milyen eredetű. A névnapok hazánkban majdnem olyan fontosak, mint a születésnapok, tehát ezeket is meg szokták ünnepelni Magyarországon. Ma az Emánuel nevet ünnepeljük, ami egy héber eredetű név, és jelentése: velünk az Isten. Magyarországon kívül természetesen más népek is ünneplik a névnapokat, viszont mielőtt felköszöntené ismerőseit vagy családtagjait mindenképpen nézzen annak utána, hogy az adott kultúrában ünneplik-e a névnapokat, mert ha nem, akkor valószínűleg az illető nem fogja tudni, hogy miről van szó.

Ha a továbbiakban is szívesen olvasna a névnapokról, a nevek jelentéséről és arról, hogy szökőévente hogy szoktuk ünnepelni a névnapokat, akkor itt a helye nálunk a mai-nevnap.hu weboldalon, hiszen itt azt is megtudhatja, hogy más népek hogyan ünneplik a névnapokat. Weboldalunkra kattintva megtalálhatja majd a tegnapi és a mai névnapokat is, ráadásul a teljes névnaptár átböngészésére is lehetőség lesz. Amennyiben a saját nevét szeretné megtalálni, és szeretné megtudni annak eredetét, akkor a név keresése menüpontot önnek találták ki, hiszen itt egy-két kattintással megtalálja majd saját nevét is.

Comments are closed.