M4 – birkózó VB élő közvetítése

Posted: 3rd október 2021 by Megasztár in Egyebek
Tags:
M4 – birkózó VB élő közvetítése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A birkózó-világbajnokság az Egyesült Világbirkózás által szervezett amatőr birkózó-világbajnokság. Ezt a sporteseményt az M4 sporton tekintheti meg. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

M4 – birkózó VB és egyéb sportesemények megtekinthetőek a musor.tv weboldalon, tehát itt a helye nálunk ha ön is tudni szeretné, hogy a héten melyik nap nézheti meg a birkózó VB-t. A férfiak görög-római birkózóversenye 1904-ben kezdődött, a férfi szabadfogású birkózóverseny pedig 1951-ben kezdődött. A női szabadfogású bajnokságokat először 1987-ben rendezték meg. A birkózás harci sport, amely olyan küzdősport-technikákat foglal magában, mint a csattanós küzdelem, a dobások, csapások, stb. A sportág lehet igazán versenyképes vagy sportos szórakozás. A birkózásnak különböző típusai vannak például folkstyle, freestyle, görög-római, judo, sambo és mások. A birkózóverseny fizikai verseny, két (esetenként több) versenyző vagy sparring partner között, akik megpróbálnak felsőbb pozíciót szerezni és megtartani. A stílusok széles skálája változatos szabályokkal rendelkezik, mind a hagyományos történelmi, mind a modern stílusokkal. A birkózási technikákat beépítették más harcművészetekbe, valamint a katonai kézharc rendszerekbe.

A birkózás a harc egyik legrégebbi formája. A birkózás eredete 15.000 évre nyúlik vissza a barlangrajzokon keresztül. A babiloni és egyiptomi domborművek azt mutatják, hogy már a régi világban is voltak birkózó emberek. Irodalmi utalások már az Ószövetségben és az ókori indiai Védákban is megjelentek. A Teremtés könyvében Jákób pátriárka állítólag birkózott Istennel vagy egy angyallal. Amennyiben kíváncsi arra, hogy napjainkban hogy néz ki egy birkózó mérkőzés, nézzen be a musor.tv weboldalra, ahol megtudhatja, hány órakor kezdődik a birkózás.

Comments are closed.