Kuba utazás tippek, tanácsok

Posted: 13th október 2019 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Kuba utazás tippek, tanácsok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kubába való utazás előtt érdemes pár hasznos tanácsot megfogadni, hogy valóban a legtöbbet tudja kihozni utazásából és kellemes élményekkel térjen haza.

Kuba utazás tippek, tanácsok, hogy a nyaralás valóban egy élmény legyen! Érdemes tisztázni, hogy Kuba elég messze van és meglehetősen drága a kiutazás, ahhoz, hogy valaki kizárólag egy tengerparti nyaralásért utazzon oda. Természetesen, ha valaki farzsebből képes fizetni egy ilyen utat, akkor lelke rajta, azonban mi úgy véljük, ha valaki ilyen messzire elmegy, akkor fedezze fel a látnivalókat és kóstoljon bele a helyi kultúrába. Egy szóval hozza ki a legtöbbet nyaralásából! Érdemes nem előkelő turistaként járni-kelni az országban, hanem a helyieket, valamint mentalitásuk jobban megismerni. Egy nagyon szimpatikus, életigenlő mentalitással rendelkező népről van szó, így érdemes közelebbről megismerni őket. Fontos, azonban tisztázni, hogy Kuba közel sem olyan, mint Magyarország, így nem érdemes összehasonlítani őket. Kuba egy harmadik világbeli ország, ezt nem árt észben tartani.

Kubában mindig meleg van, még október és április között is, ami náluk a téli időszak. A magyar télhez képest, itt ekkor is kellemes meleg van. A beutazáshoz vízumra van szükség. A turista kártya maximum harminc napos kubai tartózkodásra jogosít fel. Kubában viszonylag elfogadható az egészségügy és a higiéniai viszonyok. Kiváló strandokkal rendelkezik, azonban mi azt javasoljuk, hogy Havannát is fedezze fel. A helyi gasztronómiát is ki lehet próbálni, azonban túl sokat nem érdemes várni tőle. A legjobb, ha spanyol nyelven értő kísérő segíti az embert, de ha erre nincs lehetőség, akkor a legbiztosabb, ha utazási iroda által utazik. A Kubába szóló utazási ajánlatokat megtekintheti az invia.hu weboldalon.

Comments are closed.