Kismama fogászat a leendő anyukáknak

Posted: 11th június 2021 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Kismama fogászat a leendő anyukáknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fontos a rendszeres fogorvosi ellenőrzés, mert segítenek megőrizni a fogak és az íny egészségét. Rendszeresen, legalább 6 havonta meg kell látogatnia a fogorvost, vagy a fogorvos által ajánlott módon kell időpontot kérni.

Kismama fogászat várja önt is a dentalux.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk bátran és tudjon meg mindent szolgáltatásainkról. A rendszeres fogorvosi látogatásnak két része van – ellenőrzés, vagyis vizsgálat, tisztítás vagy orális profilaxis. A fogorvosi ellenőrzésnél a fogorvos szakember ellenőrzi az üregeket. Röntgenfelvételt készíthetnek a fogai közötti üregek észlelésére. A vizsga magában foglalja a fogak plakk- és fogkő-ellenőrzését is. A lepedék tiszta, ragadós baktériumréteg. Ha nem távolítják el, megkeményedhet és fogkővé válhat. Nem távolíthatja el sajnos sem a fogkefe sem a fogselyem. Ha plakk és fogkő gyűlik össze a fogain, szájbetegségeket okozhatnak. Ezután ellenőrizzük az ínyt. Ez egy speciális eszközzel történik, amely megméri a fogak és az íny közötti helyek mélységét. Egészséges íny esetén a terek sekélyek. Amikor az emberek ínybetegségben szenvednek, a terek mélyebbé válhatnak.

Kismama fogászat

Kismama fogászat

Mit tartalmaz még az ellenőrzés?

Az ellenőrzésnek tartalmaznia kell a nyelv, a torok, az arc, a fej és a nyak gondos vizsgálatát is. Ennek célja a bajok jeleinek felkutatása – duzzanat, bőrpír vagy a rák lehetséges jelei. Látogatásakor a fogait is megtisztítják. A fogmosás és a fogselyem segít megtisztítani a lepedéket a fogakból, de otthon nem távolíthatja el a fogkövet. A tisztítás során fogorvosunk speciális eszközöket használ a fogkő eltávolítására. A fogak tisztítása után csiszolhatnak is. Erre a legtöbb esetben szemcsés pasztát használnak. Segít eltávolítani a fogak felületi foltjait. Az utolsó lépés a fogselyem. Fogorvosa fogselymet használ, hogy megbizonyosodjon a fogai közötti területek tisztaságáról.

Ügyeljen arra, hogy a rendszeres fogorvosi látogatások között gondozza fogait és ínyét. A fogain mindig kialakul a plakk, de rendszeres fogmosással és fogselyemmel kezelheti. Naponta legalább kétszer mosson fogat. Feltétlenül használjon fluoridot tartalmazó fogkrémet. Használjon szájvizet a plakk baktériumok elleni védekezéshez. Ez is segít abban, hogy a lélegzete friss legyen. A rendszeres fogorvosi látogatások azért fontosak, mert hozzájárulnak a fogak és az íny egészségének megőrzéséhez. A fogorvosi ellenőrzés során a fogorvosi szakember ellenőrizni fogja az általános száj egészségét a problémás területeken. A tisztítás során a fogorvosi szakember eltávolítja a lepedéket és a fogkő képződését, és fényesítheti a fogait. Amennyiben többet tudna meg erről nem kell mást tennie, mint benézni a dentalux.hu weboldalra, és itt megtalálhatja szolgáltatásaink teljes listáját, az árakat és csapatunkat is megismerheti. Weboldalunkra látogatva megtalálhatja elérhetőségeinket is, ha kérdéseket szeretne feltenni nekünk a kismama fogászattal, a kezelésekkel vagy éppen az árakkal kapcsolatban.

Comments are closed.