Kert műfű telepítés, kertfelújítás ősszel!

Posted: 19th szeptember 2020 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Kert műfű telepítés, kertfelújítás ősszel! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szeretnéd felfrissíteni a kerted? Esetleg A-tól Z-ig átalakítanád, újraterveznéd az egészet? A kert műfű telepítés az egyik legütősebb dolog 2020-ban. Beton és térkő helyett válaszd a műfüvet! Egy esztétikus pihenősarok, látványos fényfüzérekkel az őszi esték megkoronázása egy finom meleg teával a kézben.

Ráférne a kertedre egy kis felújítás, újratervezés? Nincs elég idő az állandó fűnyírásra, a rendbe tartásra, a kutyák által kikapart gödrök örökös visszaásására? Nem tudsz már mit kezdeni a vakondokkal? Megrendelted és kipróbáltad az összes létező vakond riasztót? Egyszer mindenki türelme elfogy, és akkor jön egy mindent elsöprő, szenzációs ötlet: műfű kell az udvarra!

Akkor jöhet a munka! Lássuk, mi vár majd ránk? A kert műfű telepítés történhet szakemberrel és saját kezűleg is. Ez minimum két tényezőtől függ. A terület nagyságától, a talajtól. Általában a puha, földes, gyepes, gazos talajnál lesz szükségünk professzionális munkaerőre. A Műfűmester minden lehető munkát elvégez, mert bizony-bizony, a műfű telepítés nem mindig gyerekjáték. Ha viszont az alap beton lesz, ahová a műfüvet helyezni szeretnénk, akkor előfordulhat, hogy saját magunk is meg tudjuk oldani.

Műfű

Műfű

Ilyen esetben a kert műfű telepítéshez szükségünk lesz a kiválasztott műfű tekercsre és illesztő szalagra, valamint műfű ragasztóra.

Nem beton alapnál a kert műfű telepítés már nem kevés szakértelmet kíván. Ekkor a műfű szőnyeg leterítése előtt maximálisan elő kell készíteni a terepet. Olyan gépeket kell szerezni, mint a döngölő béka és a BobCat. Ha tökéletes végeredményt és 10 évnél is hosszabb élettartamot szeretnénk, akkor a kert műfű telepítés nem vehető félvállról. Márpedig ha valaki műfű telepítésbe kezd, az a tökéletességre törekszik. Ajánlott tehát egy szakavatott, kert műfű telepítésre specializálódott brigádot megbízni a munkával.

Ha megtörtént a helyszíni felmérés, mindent lefixáltunk és megállapodtunk, jöhet a kitelepülés és kezdetét veheti a nagy munka is.

Mik lesznek a folyamatok?

  1. Talajegyenlítés lézeres szintmérővel.
  2. Szegélykövezés.
  3. Talajmélyítés (20-30 cm-ig).
  4. Talaj rétegezése, 3 méretű kaviccsal.
  5. Tömörítés vibrációs munkagéppel.
  6. Igény szerint geotextil leterítése.
  7. Műfű lerakás, műfű szőnyeg leterítés.
  8. Tökéletesítés, illesztések, ragasztások, fixálás.
  9. Kvarchomok leszórása a leterített, rögzített műfűre.

Most már láthatjuk, hogy bizonyos talajviszonyok esetében a kert műfű telepítés szakértelmet, felkészültséget és összeszedettséget kíván.

Bízd profikra a munkát és aztán csak annyi dolgod van, hogy hátra dőlsz és gyönyörködsz az örökzöld, minden évszakban gondozásmentes, műfűvel tökéletesített kertedben!

Comments are closed.