Kárbejelentés online, akár telefonról is

Posted: 15th március 2019 by Megasztár in Egyebek
Kárbejelentés online, akár telefonról is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A mai modern világban már hozzászoktunk, hogy szinte mindent el tudunk intézni a telefonunk segítségével. Szerencsére a különböző intézmények, hivatalok is a fejlődés útjára léptek és egyre több hivatalos ügy intézhető telefonon keresztül.

Az applikációról további információkat kaphat ide kattintva. A Magyar Biztosítók Szövetsége, vagyis a Mabisz is felismerte a modern technika előnyeit, ugyanis kifejlesztett egy olyan applikációt, aminek segítségével a kárbejelentés papírmentesen, az applikáción keresztül is lehetséges. A legtöbb biztosítótársaság rendelkezik online kárbejelentő platformmal, ennek ellenére a károsultak nagy része még így is a jól ismert kék – sárga nyomtatványon keresztül jelenti be a kárt. A század eleje óta robbanásszerűen megnőtt az utakon lévő autók száma, így egyértelmű, hogy a balesetek száma is nő, így a kárbejelentések száma is nőtt. A Mabisz törekedett egy egységes csatorna kialakítására. A legtöbb biztosítótársaság, ahogy már említettük rendelkezik saját online kárbejelentővel, azonban ezek mind különböznek egymástól.

A Mabisz törekedett rá, hogy egy olyan digitalizált megoldást hozzon létre, mely könnyen kezelhető, valamint logikus a használata. Az elektronikus kárbejelentő már működik, a felhasználók visszajelzései pozítivak. Az elektronikus kárbejelentőn baleseti ábra készíthető, valamint kiválasztható a baleset típusa, a baleset helyszíne, így a kárbejelentés folyamata jóval egyszerűbb. A kárbejelentés megtörténte után a rendszer e – mailt küld az érintetteknek, mellékelve egy kárbejelentőt pdf – ben. Ezután a biztosító társaságok kapcsolatba lépnek az ügy érintettjeivel. Természetesen a papír alapú bejelentő lehetősége is él egyelőre, még nem vezették ki a biztosító társaságok.

Comments are closed.