Járjon szűrővizsgálatra, hogy megelőzze a prosztatarák kialakulását! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ugyanúgy, mint a nőknél a méhnyakrák a férfiaknál a leggyakoribb a prosztatarák, amely nagyon nagy számban jár elhalálozással. Ám ezt megakadályozhatjuk, ha nem hanyagoljuk el az éves szűrővizsgálatokat.

A prosztatarák a férfiaknál a második leggyakrabban jelentkező megbetegedés. Ez az adat igen rémisztően hathat, de bár kicsit felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. Főleg azért ajánlott a szűrések végzése, mivel a betegség nem von magával kifejezetten tüneteket, így vizsgálatok nélkül szinte nem is lehet észlelni. A prosztatarák főleg idősebb korcsoportban jelentkezhet, illetve családi örökségként is tovább adható. A prosztatarák tüneteit egyáltalán nem mondhatóak jellegzetesnek, sokszor ez is zavarja meg a betegeket, hiszen könnyedén összekeverhetőek egy gyulladással vagy egy jó indulatú prosztata megnagyobbodással. Ezért fontos, hogyha bármilyen csekély jelét is észlelünk, bármiféle elváltozásnak, akkor urológus szakorvoshoz forduljunk. Mivel csakúgy, mint másik megbetegedéseknél, itt is ha minél előbb észlelődik, annál hatékonyabban kezelhető.

Egy prosztatarák szűrés vizsgálatainak keretein belül egy tapintásos és PSA szintjének a véréből történő minta alapján történik a meghatározás. Amennyiben a PSA szintje emelkedést jelezz, akkor az utalhat a prosztatarákra, de az értékek utalhatnak más gyulladásra és a jóindulatú megnagyobbodásra is. Amennyiben szeretne bővebb információkat megtudni akkor, kattintson a www.belvarosiorvosicentrum.hu honlapjára, illetve időpontot egyeztethet a +36 30 870 74 27, +36 30 372 68 32-es telefonszámokon. Forduljon hozzánk bizalommal, hiszen magasan szakképzett orvosokkal várjuk a rendelőnkbe.

Comments are closed.