Hogyan kezelhető a pikkelysömör?

Posted: 1st november 2016 by Megasztár in Egyebek
Hogyan kezelhető a pikkelysömör? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A bőr kiszáradása sokaknak okoz problémát. Az általános hidratáláson és a megfelelő mennyiségű vízfogyasztáson túl azonban gyakran nem is kell többet tenni a tünetek enyhítéséért. Más a helyzet azonban azoknak a gyulladásos bőrbetegségeknek az esetében, melyek nagymértékben rányomják bélyegüket a megjelenésre.

A makacs pikkelysömör betegség az egyik leggyakoribb bőrbetegség, ami sajnos gyakran visszatérő panaszokat okoz az érintetteknek. A bőr egyes részei felrepedeznek, azon hólyagok képződnek és hámlani kezdenek. Miután a páciensek a rendkívül viszkető hámlás során lekaparják ezeket a részeket, vérző pontok vagy akár gennyhólyagok is maradhatnak ott, ami további fertőzésforrásnak számít. A legfontosabb tehát a megfelelő készítményekkel történő kezelés és a folyamatos hidratálás. A szakember felkeresésével tehát nem érdemes várni, amennyiben hasonló tüneteket észlelünk magunkon.

Amint felismerésre került a betegség és azt el sikerül különíteni az ekcémától vagy egyes gombás fertőzésekről, megkezdődhet a célirányos kezelés. Nagyon fontos szerep jut a hidratálásnak, ezzel azonnal enyhíthető a kínzó, fájdalmas viszketés. A D3-vitaminos kezelésnek köszönhetően meggátolható a hámlás és gyorsítható az új bőrsejtek képződése. Az A-vitamint kenőcsös formában szokás alkalmazni, de az immunrendszer erősítésére is fokozott figyelmet érdemes fordítani. A természetes napfényt szintén javasolni szokták a szakemberek, de az egészsége életmód is megakadályozhatja azt, hogy a pikkelysömör ismételten kiújuljon. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy a stressz is befolyásolhatja a betegség alakulását, ezért ha ilyen életmódot folytatunk, akkor célszerű valamilyen megoldást találni a stressz levezetésére. A sportolás remek választásnak bizonyul.

Comments are closed.