Hogyan élnek a digitális nomádok?

Posted: 21st december 2019 by Megasztár in Egyebek
Hogyan élnek a digitális nomádok? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Első látszatra a digitális nomádok gondtalan életet élnek és csak az jelent számukra problémát, hogy kiválasszák, éppen hova szeretnének utazni. Bár úgy tűnhet, hogy a digitális nomádok élete fenékig tejfel, ez azonban nem teljesen igaz. Különösen a kezdetek jelentenek nehézséget.

Bővebb információkat a digitális nomádokról itt talál. Manapság számtalan olyan munkakör létezik, ami nincs helyhez kötve, így gyakorlatilag a világ bármely pontjáról lehet végezni. Kívülről igazán vonzónak tűnik ez a fajta életmód, azonban itt is érvényes az a mondás, mi szerint nem minden arany, ami fénylik. A digitális nomád lét ugyanis közel sem csak móka és kacagás, különösen a kezdetekben. Nem elég csak összepakolni és útnak indulni, kell hozzá némi tőke, hogy a kinti élet kezdést biztosítani tudja magának, továbbá a repülőjegyet is meg tudja venni. Bizony ezeket az ember mind magának fizeti. Ha az ember digitális nomád, akkor az egykori életét fel kell számolnia, így kezdeni kell valamit lakásával, el kell adnia autóját és egész addigi életét egy bőröndbe kell bepakolnia. Még a kiutazást megelőzően érdemes tájékozódni a célország kapcsán.

A digitális nomádok döntő többsége vállalkozó, ezért a külföldi ügyintézésről és adózásról nem árt tájékozódni. Ebben nagy segítséget jelenthet egy ügyes könyvelő. Leginkább akkor érdemes belevágni ebbe az életmódba, ha az embernek van saját stabil ügyfélköre, mivel odakint már nem igazán szerez az ember új ügyfeleket. A meglévő stabil ügyfélkörnek köszönhetően lesz az embernek kiszámítható bevétele, ez pedig leginkább az elején igazán fontos. Továbbá, ahogy azt említettük, az itthoni életet fel kell számolni, erre pedig valljuk be, nem mindenki képes. Egy szóval a digitális nomád életmódnak vannak előnyei és hátrányai egyaránt!

Comments are closed.