Ha rosszul kezeled a közösségi médiát meg is büntethetnek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bárki közzétehet tartalmakat a Facebookon és az Instagramon. Ez igaz, mindaddig, amíg meg akarja mutatni a kiscicáját, a reggelit vagy az új táskáját. Ha azonban egy cég vagy vállalkozó a közösségi médiát üzleti célokra használja, akkor figyeljen oda a szabályokra, különben több milliós büntetést lehet rá kiszabni.

Tovább a cikkre és mindent megtudhat arról, hogy miért is veszélyes az, ha nem megfelelően kezeli a közösségi médiát. A közösségi médiában való szereplést nem csak a követők, hanem a hatóságok is figyelik. A legjobb példa erre az lenne, amikor 2019-ben a Magyar Versenyhivatal 3 millió forint bírságot szabott ki  Réka Rubint cégére, az Alakreform Kft-re, és 2 millió forint bírságot szabott ki az Avanzo-Trade Kft-re is, amely The Body Shop termékeket árusít. Velük az volt a probléma, hogy nem teljesítették teljes mértékben a korábbi kötelezettségvállalásaikat az online média megjelenésükkel kapcsolatban. A Facebook-on és az Instagram-on a fogyasztókat világosan, érthető és észrevehető módon kell tudatosítani egy bejegyzésről, amikor egy bejegyzést közzétesznek. Mind a bejegyzés posztolója, mind az érintett termék eladója felelős a reklám megjelölésének elmulasztásáért.

Nagyon egyszerűen fogalmazva egy-egy bejegyzés költségekkel járhat egy #hírdetés vagy #reklám hashtag hiányában. Ha alkalmaz egy social media managert, hosszútávon ezzel járhat a legjobban. Egy social media manager tudja, hogyan kell úgy működtetni a közösségi oldalakat, hogy senki se keveredjen bajba és hogy később ne merüljön fel jelentős komplikáció. Emellett azt is tudja, hogyan jelölje meg a közösségi médiában történő reklámozáshoz kapcsolódó bejegyzéseket. Ezért ajánlott egy ilyen szakember felvétele. Ha még ennél is többet tudna meg nézzen be hozzánk és megtalálhatja a social media managerek feladatainak teljes leírását.

Comments are closed.