Gáspár Laci

Posted: 6th június 2011 by Megasztár in Korábbi szériák
Tags:

Gáspár Laci 1979-ben látta meg a napvilágot egy nagy család ötödik gyermekeként. Balassagyarmaton nőtt fel és bár vízvezető szakmát szerzett, művészi hajlamai már gyermekkorában megmutatkoztak, igaz, ekkor még nem a zene területén. Általános iskolában több rajzpályázaton is első helyezést ért el.

[adsense_id=”1″]

Az énekléssel 16 éves kora körül kezdett el foglalkozni és ez a megszállottsága azóta is tart. A középiskolájában rendezett Ki Mit Tud? hozta az első sikert, ahol Demjén Ferenc egyik dalával lett győztes az ének-kategóriában. Nyereményként megkapta élete első basszusgitárját, amin rendkívüli kitartással teljesen önállóan, autodidakta módon tanult meg játszani. Ekkoriban ismerte meg a jazz zene nagyjainak – George Benson, Marcus Miller, Jaco Pastorius – szerzeményeit, melyek alapjaiban befolyásolták zene ízlését és a az R’n’B és a soul mellett azóta is jelen vannak dalaiban.

Jazz-együttest is alapított, ahol a gitár mellett az énekesi posztot is kipróbálta. A csapattal Nógrád megyében és Budapesten is többször felléptek. Miután az együttes feloszlott, Gáspár Laci az éneklést a balassagyarmati gospel-kórus tagjaként folytatta tovább. Részt vett a Ki Mit Tud? 1995-96-os versenyén, de még a televízióban adásba kerülő döntők előtt kiesett. Tovább próbálkozott, a TV2 Kifutó című műsorának második szériájában már megérintette az igazi siker, hiszen a zsűrit is meggyőzte tehetségéről. A műsor megszűnt, így a karrier ezen a ponton megfeneklett. Még egyszer nekifutott, de az Üstökös című tehetségkutató műsorban való szereplésével sem ért el eredményt, ezért jutott arra, hogy nem próbálkozik többé az énekléssel.

A munka mellett a zene azonban továbbra is kitöltötte mindennapjait, hiszen a gitározást nem hagyta abba. A munkák közt nem nagyon válogathatott, volt gyertyaöntő, útépítő, villanyszerelő, bányász és szobafestő, aztán a bútorgyárban talált állást. 18 éves volt, mikor először megházasodott, majd hat évvel később megszületett első gyermeke, Mirjam.

Családjának sikerült rávenniük a reményvesztett énekest, hogy elinduljon 2003-ban a Campona tehetségkutatóján, ahol a harmadik helyen végzett és különdíjjal is jutalmazták. Nyáron pedig már a TV2 Megasztár – Az év hangja elnevezésű versenyére is nevezett, ahol végül ő lett a “2004 Legjobb Férfihangja” cím büszke tulajdonosa. A több hónapon át tartó verseny végre meghozta Gáspár Lacinak a régóta áhított országos ismertséget és az óriási rajongótábort.

2004-ben megjelent első albuma a Hagyd meg nekem a dalt címet viselte és néhány hét leforgása alatt arany-, majd platinalemez lett belőle. Az énekes karrierje azóta is töretlenül szárnyal, folyamatosan dolgozik és ontja magából a slágereket.

Gáspár Laci Megasztár 1

Gáspár Laci Megasztár 1

Gáspár Laci az elmúlt években a hazai zenei élet szinte minden díját elnyerte. Rengeteget dolgozik, próbál eleget tenni a felkéréseknek. A zenélés mellett jótékonykodásaival is jelen van a közéletben, sőt 2008-ban musicalszereplőként is sikert aratott.

A Megasztár 1 óta eltelt idő nemcsak a karrierjében, de a magánéletében is jelentős változásokat hozott. Első feleségétől elvált, majd 2010-ben pedig újra megnősült. Felesége, Renáta azóta életet adott első közös gyermeküknek, az ifjabb Lacikának.

Gáspár Laci a Megasztár óta megtalálta helyét a könnyűzenei életben, hiszen dalai kivétel nélkül a toplisták élén szerepelnek.