Fűmagok minden mennyiségben!

Posted: 19th június 2021 by Megasztár in Egyebek
Fűmagok minden mennyiségben! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sok háztulajdonos számára meglehetősen jelentéktelennek tűnhet a választás a pázsit gyepből vagy magból történő létesítése között. Mit számít? A fű az fű, igaz? Mi lenne a különbség, ha magból füvet növesztenék, vagy ha ledobnánk egy kis gyepet? Most megtudhatja miért érdemes inkább fűmagot használni.

A legjobb fűmagok vásárlása a saca-kert.hu weboldalon, tehát ne habozzon, látogasson el ide és itt mindent megtalál a fűmag rendelésről ami csak érdekelheti. Képzelje el, hogy túrázott vagy vezetett a vidéken. Milyen növényeket látott? Észrevette, hogy hol nőttek ezek a növények? Gondolkodott már azon, hogy miért nő egy adott növény egy adott helyen? Ha odafigyel, és egy pillanatra megfigyeli a növények elrendeződését természetes környezetben, akkor hamarosan észreveszi, hogy minden növény egyedileg alkalmazkodik ahhoz a helyhez, ahol növekszik. Az árnyéktűrő növények mindig megtalálhatók a fák alatt, a nap szerelmesei mindig a szabad ég alatt sütkéreznek, a szomjasak pedig a víz szélét borítják. Ugyanez az elrendezés megtalálható a füveinken belül is. Egyes fajok jobban járnak árnyékban, vannak, amelyeknek teljes napsütésre van szükségük, mások pedig sok öntözést igényelnek.

A gyepszórás kényelmes és gyors módszer a gyep létesítésére, és alapvetően egy mindenki számára megfelelő termék. A gyepekben  viszont általában csak egy fűfaj található, és ennek a fajnak nincs különféle változata. Ezt monokultúrának hívják, ami gyepét érzékenyebbé teszi a szárazságra, betegségekre és stresszre. Fűmagvetéssel azonban a gyepünket minden területen a tökéletes fűre szabhatjuk. Árnyékfű az árnyék számára, víz-toleráns típusok léteznek a lassan lecsepegtetett területekhez, teljes napsütésben növekedő fű kapható a teljes napsütéshez, és szárazságtűrő kiadás is azokra a területekre, amelyeket az öntözés nem takar. További részletekért és a fűmag kínálatért keresse fel a saca-kert.hu-t.

Comments are closed.