Fényáteresztő organza függöny nappaliba és máshová

Posted: 5th november 2020 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Fényáteresztő organza függöny nappaliba és máshová bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A fényáteresztő függöny lehet fehér, de lehet színes is. Egyszínű, esetleg mintás változat az, ami otthonunkat minél szebben díszíti, a döntés a kezünkben van.

Díszítsük fel a nappalit és az ablakainkat pompás organza függöny segítségével.

Mire való, miért szeretjük, miért használjuk? A függöny szinte egyidős velünk. A régi időkben állatbőrrel takartuk el intim szféránkat a nem kívánt szempárok elől. A másodlagos szempont az időjárási viszontagságok elviselése volt. Hol a hideg, hol a tűző napsütés ellen védekeztünk vele. Először a barlang bejáratára helyeztünk kezdetleges függönyt, később a jurtára, a sátorra. A régebbi korokban függöny csak a leggazdagabb nemeseknél volt megtalálható. A kastélyok és paloták ablakait díszítette és egyfajta rangot képviselt. Mára már, a modern világban számtalan függöny változatot ismerünk.

Az organza függöny mondhatni minden lakásban megtalálható. Kivéve az ultra modern lakásokban, ahol már hiper-szuper, gombnyomásra ki- és behúzható függönnyel is találkozunk. De az igazán meghitt, hangulatos, otthonos lakás egyértelműen organza függönyért kiált.

Függöny

Függöny

Kicsi helyiségekbe ne tegyünk nagy mintázattal díszített organza függönyt, inkább az apró díszítést használjuk, hogy ne nyomja össze és ne tűnjön kicsinek a tér. Az apró minták tágítják majd és nagyobbnak hatnak általa a kis helyiségek. A fehér színű organza függöny tágítja a legjobban a teret. Válasszunk fehéret, ha szeretjük az egyszerű eleganciát és letisztultságot. Kedveljük még a zöld organza függönyt is, ami rendkívül nyugtató szín, jó hatással van ránk este a hálószobában és a nappaliban is.

A legdrágább organza függöny talán a selyemből készült, ami nagyon előkelővé teszi a lakást. Különlegesnek számít még a 100% pamutból készült szatén organza függöny is, ami vékony és könnyed esésű, lágy anyag, nagyon nemes.

Az organza függöny népszerűsége abban is rejlik, hogy a moderntől a hagyományos klasszikus stílusig, mindenhová gyönyörűen alkalmazhatjuk. Csodásan szétszórja a lakásban a napfényt, tündöklő érzést hagyva maga után. Szeretjük a szépet, szeretjük a lágy, selymes, minőségi anyagokat. Az organza függöny adja meg egy lakás otthonos érzését, amitől jól érezzük magunkat.

Comments are closed.