Felkészülés az autós nyaralásra

Posted: 3rd augusztus 2022 by Megasztár in Egyebek
Felkészülés az autós nyaralásra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha egy hosszabb nyaralásra indul az autóval, akkor különösen fontos, hogy a gépjármű kiváló műszaki állapotban legyen. Egy kis odafigyeléssel és a sérült alkatrészek cseréjével magabiztosan indulhat útnak, hiszen így jóval kisebb rá az esély, hogy útközben valami baj történik.

Az autós nyaralás kapcsán a legfontosabb tennivalókról itt tudhat meg többet! Indulás előtt mindenképp érdemes elvinni egy szervizbe az autót, azonban van pár dolog, amit otthon egy maga is ellenőrizni tud. Ilyenek például az autóban lévő folyadékok, melyek közül az egyik legfontosabb a motorolaj, amely a motor hűtéséhez, a kenéshez is hozzájárul, valamint az egymáson forgó alkatrészek extrém kopását is megakadályozza. Mivel ennyire fontos alkatrész, mindenképp fontos ellenőrizni minőségét és mennyiségét az autóban. Ha túl alacsony az olaj mennyiség az autóban, akkor fontos utántölteni, ha viszont a minőség terén van probléma, akkor teljes olajcserére van szükség. Érdemes erre időben sort keríteni, lehetőleg a nyaralás előtti hetekben, hogy legyen lehetőség az újraellenőrzésre.

Nem csak a motorolaj szintet, hanem a hűtőfolyadék szintjét is érdemes ellenőrizni. Nyaralás előtt ez különösen fontos, hiszen, ha valami nincs rendben a hűtőfolyadékkal, akkor veszélyes tovább haladni, így trailerrel kell haza szállítani az autót. A folyadékok mellett a gumiabroncsok állapotát is mindenképp ellenőrizni kell, illetve a fékrendszerről sem szabad megfeledkezni. A lámpákat is érdemes leellenőriztetni, különösen abban az esetben, ha sötétedés után is vezetni szeretne. Apróságnak tűnhet, de a papírokat is mindenképp ellenőrizni kell, ugyanis előfordulhat, hogy a közúti ellenőrzés során derül ki, hogy például az autó műszaki vizsgája lejárt. Ha alaposan ellenőrzi a fentebb leírtakat, akkor nyugodtan kelhet útra!

Comments are closed.