Felkészülés az állásinterjúra

Posted: 17th június 2017 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Felkészülés az állásinterjúra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az interjúra való felkészültség szintje az egyik alapvető különbség lehet pályázó és pályázó között. A felkészülés segít eligazodni a munkáltató céggel, a kínált pozícióval kapcsolatos kérdésekben, valamint mutatja, hogy a pályázó valóban érdeklődik a cég és a munkalehetőség iránt.

A munkáltatóval kapcsolatban az alábbi alapvető információk szükségesek a felkészüléshez:

Milyen nemzetiségű a cég?  Mekkora méretű a cég? Cégcsoportról, leányvállalatról van-e szó? Mi a vállat fő tevékenysége? Milyen szolgáltatásai vannak? Mely piaci szegmensben mozognak, kik a legfőbb partnereik, ügyfeleik és versenytársaik? Hasznos lehet az Interneten és a nyomtatott sajtóban utána keresni a vállalattal kapcsolatos híreknek, beszámolóknak és jövőbeni terveiknek. Fontos, hogy interjú előtt tekintsük meg a cég Internetes honlapját.

A munkáltatóval kapcsolatos információk megszerzése mellett, fontos, hogy tisztában legyünk a kínált pozícióval is:

Milyen szakembert keresnek? Melyek az elsődlegesen meghatározott feladatok? Hol lesz a munkavégzés helye? Milyen speciális tudás kell a pozíció betöltéséhez? (nyelvtudás, speciális szoftverismeret vagy képesítés megléte)

Az interjú egyik fontos pontja, hogy a pályázó bemutatkozzon. Gondoljuk végig, milyen fontos pontjai vannak a szakmai pályafutásunknak, melyeket érdemes említeni az interjún egy rövid bemutatkozás során:

Iskolák és végzettségek rövid bemutatása.Szakmai tapasztalatok és munkahelyek bemutatása: munkáltatók rövid bemutatása: vállat mérete, fő tevékenységi körea vállalt szervezeti felépítésepozíciónk szintjének meghatározásaa munkánk és pozíciónk feltárása a vállalt feladatok és felelősségi körök tükrébena munkahelyváltás indoklásaJelenlegi pozíció és munkaadó bemutatásaMotivációk jövőbeni tervek feltárásaAz állásajánlat iránti érdeklődés megindoklása.

Fontos, hogy odafigyeljünk a külső megjelenésre, és a betöltendő pozíció elvárásainak megfelelő öltözékben jelenjünk meg az interjún. Az interjúra induljuk el időben, jegyezzük fel és tartsuk magunknál a cég elérhetőségét és a kapcsolattartónk nevét.

Forrás: Jooble

Comments are closed.