Fékbetét – az egyik leggyakoribb cserélendő alkatrész

Posted: 5th október 2019 by Megasztár in Egyebek
Fékbetét – az egyik leggyakoribb cserélendő alkatrész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A fékbetét állandó használatnak van kitéve, emiatt gyorsan súrlódik, kopik, így nem csoda, hogy az egyik legsűrűbben cserélendő alkatrész.

Fékbetét cserére előbb-utóbb minden autóban sor kerül. A folyamatos igénybevétel miatt elhasználódik, emiatt idővel cserélni kell. A csere gyakorisága attól függ, hogy a fékbetét mennyire van igénybe véve, ezenkívül a minőségű is fontos tényező. Komoly figyelmeztető jel, ha fékezéskor a kerekek felől sípoló, fémes hangok érkeznek. Ennek gyakran fékbetét kopás az oka. Idővel ez olyan mértéket ölt, hogy a biztonsági perem a féktárcsához ér, ami nagy mértékben koptatja azt. Ez okozza azt a bizonyos fémes hangot is. Ha fékezés közben nehéz az autót egyenesben tartani, mert folyton kimozdul valamelyik oldalra, az szintén azt jelzi, hogy az első fékbetétek különböző mértékben kopnak és a fékhatás nem elég erős valamelyik oldalon.

Abban az esetben se lehet sok jóra számítani, ha a fékpedál nyomásakor az autó rázkódni kezd, bár érdemesebb úgy fogalmazni, hogy a kormány rázkódik a sofőr kezében. Ha bármelyik korábban említett jelet tapasztalja, akkor érdemes mielőbb felkeresni egy szervizt és szakemberek által ellenőriztetni a fékbetétek állapotát. Ha új fékbetétekre van szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol bővebben tájékozódhat és megtalálhatja a tökéletes fékbetéteket autójához. Arra érdemes odafigyelni, hogy a fékbetét vastagsága ne csökkenjen az előírt legkisebb 2-3 milliméter alá. Érdemes észben tartani, hogy fékbetét tartóssága abban az esetben jelentősen csökken, ha hirtelen fékezget, mivel ekkor „megég” az alkatrész, így ezt jobb kerülni. Látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba bővebb információért!

Comments are closed.