Fával fűtés – Hogy érdemes csinálni, hogy valóban megérje? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A központi fűtés még mindig a legnépszerűbb fűtési alternatíva, azonban sokan még a mai napig is a jól bevált fával való fűtéshez ragaszkodnak. Ha mindenképp ezt a fűtési opciót preferálja, akkor is van például alapszabály, ami sokkal hatékonyabbá teheti a fűtést.

A fával való fűtésről még többet olvashat ezen a linken. A fával való fűtés is lehet igazán hatékony, ehhez viszont nem árt tisztában lenni pár dologgal. Az egyik lényeges dolog, az a fa típusa, mivel nem minden típusú fával érdemes fűteni, bizonyos típusok sokkal jobbak a többinél. A fűtésre leginkább alkalmas fatípusok közt említhetjük a gyertyánt, bükköt vagy a tölgyet. Érdemes tisztában lenni vele, hogy az a fa, ami több, mint húsz százalékos nedvességtartalommal rendelkezik, az fűtésre nem alkalmas. Szerencsére van megoldás, még pedig a fa kiszárítása. A folyamatot úgy lehet felgyorsítani, ha a fát kisebb darabokra aprítja. A nedvességtartalom kapcsán meg kell említenünk az alacsony nedvességtartalommal rendelkező tüzelőanyagokat is, mint a fabrikett vagy a pellet.

A fával való fűtésnek számtalan előnye van, ugyanakkor sajnos hátrányai is. Azért is érdemes okosan fát választani a fűtéshez, mivel a nem megfelelő fatípus kiválasztással a károsanyag kibocsátás mértékét is nagy mértékben növelheti. A fával való fűtés egyik legnagyobb hátránya, hogy sokszor időbe telik, mire végre begyullad. A legnagyobb gondot mégis a szén-monoxid jelenti, éppen ezért gondoskodni kell a tüzelőanyagok biztonságos elvezetéséről. Továbbá a biztonság kedvéért érdemes beszerezni egy szén-monoxid érzékelőt, hisz az ördög sosem alszik, a lakók biztonsága pedig mindennél előrébb való! Bővebb információkat a futes-gazszereles.hu weboldalon talál!

Comments are closed.