Fa gyökér a csatornában – Valós probléma!

Posted: 27th november 2019 by Megasztár in Egyebek
Fa gyökér a csatornában – Valós probléma! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sokan el sem tudják képzelni, hogy a szennyvízcsatornák kapcsán az egyik legnagyobb problémát a fagyökerek jelentik világszerte. Rengeteg probléma okozója lehet annak, ha a fa gyökérzete miatt megsérül a vízelvezető rendszer.

A fa gyökérzete által okozott problémákról a csatornában itt olvashat többet. Ha a fa gyökerei a lefolyórendszerbe jutnak, akkor szinte biztos, hogy valami kár lesz a vége, például csőtörés vagy repedés. A lefolyórendszerek többsége agyagcsövekből készül cementtel és homokkal. Az illesztések nem nyújtanak komoly védelmet a fa gyökerekkel szemben. Ha ezek a fa gyökerek bejutnak a rendszerbe, annak sosincs jó vége. A korszerű, gumi tömítésű csatlakozókkal felszerelt rendszerek is hajlamosak a gyökér beengedésére, abban az esetben, ha nem veszi körül beton. Alapvetően ezeket a rendszereket kellőképp rugalmasnak tartják, ezért nem igazán használnak betont hozzá.

Abban az esetben, ha a gyökerek az illesztéseken át bejutnak a rendszerbe és jelentős elmozdulás nem történik az illesztéseknél, akkor szerencsénk van, mivel akkor a gyökereket el lehet vágni és olcsón megússzuk az esetet. Ha komolyabb a baj, egy szóval az illesztéseknél nagyobb mértékű elmozdulást tapasztalunk vagy súlyos repedéssel állunk szemben, akkor mindenképp ásatásra kerül sor. Gyakran nem csak kiásásra, de a gyökér levágásra is szükség van. Ha a kiásás nem segít, akkor a cső szakításos módszer alkalmazható, abban az esetben, ha nincsenek oldalsó csatlakozások és éles irányváltások. Abban az esetben, ha úgy érzi egyedül nem képes megbirkózni a problémával, akkor érdemes szakembert hívni, aki segítséget nyújt a probléma elhárításában! Bővebb információkat a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalon talál!

Comments are closed.