Érdemes motortisztító adalékot rendelni az olajcseréhez?

Posted: 7th november 2022 by Megasztár in Egyebek
Érdemes motortisztító adalékot rendelni az olajcseréhez? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A motortisztító egy utángyártott vegyi adalék, amelyet arra terveztek, hogy megtisztítsa a motorból a felgyülemlett lerakódásokat, iszapokat és egyéb szennyeződéseket. Öntse a motor olajbetöltő nyílásába, és körülbelül 10-15 percig alapjáraton járassa a motort. Keveredik az olajjal és kering a motoron keresztül, segíti az iszap feloldását és a lerakódások tisztítását.

Katt ide és derítse ki, hogy érdemes-e motortisztító adalékot rendelni az olajcseréhez? Erről még több információt tudhat meg az alkatreszek.hu weboldalon. A fent említett folyamat után leengedik az olajat (elméletileg a szennyeződés nagy részével együtt), kicserélik az olajszűrőt, adnak hozzá friss olajat, és visszatérhet a vezetéshez. Ha elvégezte a dolgát, motorja teljesítménye visszatér fiatalságának mámorító napjaihoz, amikor maximális teljesítményt és hatékonyságot nyújtott. Idővel azonban káros lerakódások és iszap halmozódhat fel, ami teljesítménycsökkenést okozhat. Leülepedése során az iszap eltömítheti a keskeny olajjáratokat vagy az olajfelszedő cső képernyőjét, korlátozva az olajáramlást a létfontosságú részekre, különösen a felső szelepsorra. A lerakódások a gyűrűk letapadását okozhatják, csökkentve a motor kompresszióját és a lóerőt. Eltávolítható a motoriszap? Igen. A megfelelő koncentrációjú, megfelelő tisztítók feloldhatják a motoriszapot, lerakódásokat és lakkot.

Ha iszap képződik, az olaj tisztítószerei segítik az iszap feloldását és szétoszlatását a motor tisztításához. Kezdetben az olajnak számos funkciót kell ellátnia, nem csak a motoriszap megelőzésében. Emiatt az olajok korlátozott koncentrációban tartalmaznak detergenseket (a motoröblítő termékekhez képest), hogy helyet biztosítsanak a készítményben más adalékanyagok számára, amelyek védenek a kopástól, küzdenek az oxidációval stb. Ezzel szemben a motoröblítő terméket kizárólag tisztításra tervezték. További részletekért mindenképpen nézzen be az alkatreszek.hu weboldalra.

Comments are closed.