Építőjáték nem csak kicsiknek!

Posted: 13th november 2021 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Építőjáték nem csak kicsiknek! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az építőkockák általában különböző méretűek, és sokféle elrendezésben egymásra rakhatók. Ha egy gyerek összerak két kisebb kockát, akkor egy nagyobb kockát kap – ez egy fantasztikus módja annak, hogy bemutassa a nagy és kicsi, valamint a fél és az egész jelentését. Párosítás, számolás, válogatás – ez csak néhány óvodában tanított fogalom, amelyet játék közben is tovább taníthat gyermekének!

Építőjáték rendelhető a jatek-webaruhaz.hu weboldalon, tehát keressen fel minket és itt megtalálhatja a teljes készletet is a kiszállítási részletekkel együtt. Az építőjátékjáték nemcsak a testi, érzelmi és szociális fejlődés, hanem a kognitív fejlődés szempontjából is nagyon jótékony hatású, hiszen magában foglalja a szimbolizálást és reprezentációt, az irányítottságot, az összehasonlítás folyamatát, az osztályozást, a sorrend követését és támogatja a divergens gondolkodást. A kockákkal való játék segít a gyerekeknek fejleszteni a szókincsüket, fejleszti a matematikai készségeket, és még a gravitációra, az egyensúlyra és a geometriára is megtanítja őket. Megtanulják, hogyan írjanak le színeket, formákat, méreteket és pozíciókat, miközben különféle szerkezeteket építenek.” Ami a matematikát illeti, a gyerekek többet tanulhatnak az olyan dolgokról, mint a terület, méret, sorrend, tér, alakzatok, számok, leképezés, minták, mérés, törtek, műveletek, becslés, negatív térköz, összeadás, egy az egyhez megfeleltetés, sorozás.

Amint már említettük, a építőjátékok segíthetik a gyermek szókincsének fejlesztését, valamint a címkézés, a mondatszerkezet, a térbeli megjelenítés, az egyensúly, a szimmetria, sőt a súly, magasság és gravitáció megértését is! Igen, az építőelemek egyszerűbbek, mint a legtöbb bolti játék, de ezek a játékok ezeknek az előnyöknek a felét legalább biztosítják? Amennyiben megtekintené az építőjátékok kínálatát, nézzen be a jatek-webaruhaz.hu weboldalra.

Comments are closed.