Elsavasodás következményei elleni megoldás

Posted: 21st június 2022 by Megasztár in Egyebek
Elsavasodás következményei elleni megoldás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Manapság a szervezet elsavasodása sajnos általános problémának számít. Nagyon sok ember szenved attól, hogy felborult szervezete pH szintje, azonban a többség gyakran nem is sejti, hogy mi rejlik a kellemetlen tünetek hátterében. Érdemes tovább olvasni, hiszen nem kizárt, hogy téged is érint a probléma!

Elsavasodás következményei képesek nagy mértékben rontani az életminőségen. Az elmúlt pár évtizedben az ember életvitele komoly változásokon esett át. A változások többek közt a táplálkozási szokásokat is érintik. A rohanó életmód következtében nagyon sokan fogyasztanak feldolgozott, savasító élelmiszereket, melyek idővel elmozdítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Kutatások rávilágítottak, hogy a szervezet elsavasodása, valamint bizonyos betegségek közt egyértelműek az összefüggések. Azt viszont fontos tisztázni, hogy a gyomor savtermelése nem tartozik a szervezet sav-bázis egyensúlyához, tehát nem ezen múlik a dolog. A test sav-bázis egyensúlyának központjában a szervezet folyadéktereinek vegyhatása, vagyis pH értéke áll. Abban az esetben, ha ez a pH érték megváltozik, akkor az enzimek megfelelő működése is nehézkessé válik, ami a bonyolult, sejtszintű folyamatokat is problémássá teszi.

Az elsavasodást leginkább egy gyógyszertárban kapható indikátorpapírral lehet lemérni és ezáltal bizonyítani. A megfelelő érték a hét, viszont a 6,5 és 6,8 közti érték is teljesen normális. Az elsavasodást leginkább a túlzott savasító italok és ételek fogyasztása, a gyakori stressz és a mozgáshiány életmód okozza. Az elsavasodás megelőzése vagy helyrehozása ellen a leghatékonyabb módszer a savasító tényezők mellőzése, valamint a lúgosító ételek fogyasztása. Természetesen a megfelelő folyadék bevitel is nagyon fontos, méghozzá gyógyteák, citromos limonádé vagy tisztított víz formájában.

Comments are closed.