Előzze meg a csontritkulást!

Posted: 15th július 2016 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Előzze meg a csontritkulást! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A csontritkulást gyakran emlegetik néma járványként, hiszen a beteg nagyon hosszú ideig tüneteket sem mutat, és csak évek múltán derül fény a betegségre. A betegség hatalmas fájdalommal jár, hiszen csökken a csont szilárdsága, így gyakrabban előfordulnak a csonttörések, azok pedig nagyon nehezen gyógyulnak meg.

Makacs csontritkulás esetén tehát nagyon nagy hangsúly van a megelőzésen, de ha már diagnosztizálták a betegséget, akkor is van remény a gyógyulásra, és az orvosok képesek lassítani a csontvesztést is. A csontritkulás betegségére különösen hajlamosak az idősebb nők, azok akik túl sok alkoholt fogyasztanak, a vékony testalkatúak, azok akik mozgásszegény életet éltek, azok akik dohányoznak, illetve néhány gyógyszer szedése is sok esetben okoz csontritkulást. A csontritkulás leggyakoribb kezelése gyógyszeres, amit kombinálnak egy gyógytornával illetve diétával. A csontritkulás megelőzéséhez nagyon fontos a helyes táplálkozás, és a diétában feltétlenül lennie kell sok kalciumnak, és ilyenkor figyelembe kell venni a páciens szükségleteit is.

Nagyon fontos tehát, hogy elejét vegye a csontritkulásnak, ezért kérjen időpontot étrend és életmód tanácsadónktól, Papp Ritától, aki segít majd önnek, hogy megelőzze ezt az igen fájdalmas betegségeket. Forduljon tehát a Belvárosi Orvosi Centrumhoz, ha csontritkulásra gyanakszik! Amennyiben többet szeretne megtudni a betegségről vagy orvosi centrumunkról, akkor kattintson bátran weboldalunkra, a bevarosiorvosicentrum.hu-ra ahol találhat bővebb leírást. Kérdések felmerülése esetén vegye fel a kapcsolatot barátságos ügyfélszolgálatunkkal az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a +36 30 870 74 27 telefonszámot és mi örömmel válaszolunk minden kedves páciensünk kérdésére.

Comments are closed.