Depresszió kezelése szakorvos segítségével

Posted: 5th augusztus 2020 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Depresszió kezelése szakorvos segítségével bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sokan a depressziót nem veszik komolyan, nem tartják valódi betegségnek, sőt sokszor el is bagatellizálják. Holott a depresszió hátterében idegrendszeri változások állnak, melyek leküzdéséhez gyógyszeres és pszichoterápiás kezelések is rendelkezésre állnak.

Depresszió kezelése nagyon fontos, hisz a tünetek idővel rosszabbá válhatnak, a páciens teljesen elveszítheti a reményt. A depresszió nagyon sok embert érint, bizonyos felmérések szerint élete során minden ötödik ember átél depressziós időszakot legalább egyszer. A tünetek nem feltétlenül egyértelműek, így sokan nem sejtik, hogy depresszióban szenvednek, ennél fogva segítséget sem kérnek. A depresszió klasszikus tünetei közt említhetjük a tartós lehangoltságot, az alvászavarokat, az étvágytalanságot, gyengeség érzetet, állandó önvádat és az öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat. Ha az előbb említett tünetek közül bármelyik tartósan fennáll, akkor mielőbb orvoshoz kell fordulni. Ma már hatékony terápiák állnak rendelkezésre a depresszió kezelésére.

A depresszió kétszer gyakoribb a nők körében, mint a férfiak esetében, viszont a nők ritkábban lesznek jutnak el az öngyilkosságig. A depresszióval küzdő férfiaknál gyakran megjelenik a környezetük felé irányuló agresszió és a dühkitörések, továbbá kevésbé hajlandók segítséget kérni, mint a gyengébbik nem. Valószínűleg ez a férfiak felé irányuló társadalmi elvárásokkal van összefüggésben. A nők életében számtalan nagy változás, mérföldkő van, például a menstruáció megjelenése, a várandósság vagy a változókor beállta. Nagyon gyakran ezekhez a változásokhoz köthető a depresszió. Ha szeretne szakorvossal időpontot egyeztetni, akkor érdemes ellátogatni a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra és tájékozódni!

Comments are closed.