Claude Monet élete és munkássága

Posted: 17th március 2019 by Megasztár in Egyebek
Claude Monet élete és munkássága bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Valószínűleg sokak számára ismerős a világhírű francia festőművész neve, akit sokan az impresszionizmus atyjaként tartanak számon. Az alkotó élete nem volt egyszerű, azonban csodás képekkel ajándékozta meg az utókort.

Claude Monet képeire jellemzők a napfényes színek, valamint a remegő atmoszféra. Alkotásaiban az ember nem kap központi szerepet, sokkal inkább alárendelt elemként találkozhatunk velük a festményeken. Monet az impresszionizmus atyja. Erre a művészeti stílus leginkább a festészetre, zenére és az irodalomra volt nagy hatással. Ahogy jelentése is mutatja a stílus fő küldetése az impressziók, azaz a benyomások keltése, megörökítése. Az impresszionizmust követő művészek a fekete színt a lehető legkevésbé próbálják használni alkotásaikon, leginkább semennyire. A festők ezenkívül a színeket sem keverik össze. Impresszionista festményt Ön is készíthet, még hozzá profi instruktorok irányítása által. Ha Ön is szeretné elkészíteni Monet egy képének másolatát élményfestés keretein belül megteheti, még akkor is ha semmilyen művészi előképzettsége nincs.

Monet élete nem volt egyszerű

Gyermekkorában útja ki volt jelölve, hisz édesapja a családi élelmiszerboltban dolgozott, azonban Monet szíve inkább a művészi pálya felé húzott, így inkább a művészeti szakközépiskola mellett döntött. Monet igyekezett az alkotásaiból megélni, azonban a várt áttörés nem sikerült, így Monet nehéz anyagi helyzete miatt öngyilkosságot kísérelt meg. A művész szeretett a természetből és elsősorban saját kertjéből inspirálódni, ez képein is megmutatkozott. Monet művészi karrierjének nem a halála, hanem mindkét szemén kialakult vaksága vetett véget. Ezek után a művész a világtól visszavonultan élt birtokán.

Comments are closed.