Az üzemanyag szivattyú segítségével kerül az üzemanyag a motorba bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha be tudna nézni az üzemanyaganyag-tartályába, találna egy hengeres szivattyút. Ez az üzemanyag-szivattyú, és feladata az üzemanyag pumpálása a motorba és az üzemanyag-rendszer bizonyos nyomásának fenntartása. Lehetséges, hogy kisebb, mint az autó sok alkatrésze, ám valójában óriási szerepet játszik a motor működésében.

Az üzemanyag szivattyú segítségével kerül az üzemanyag a motorba, tehát egy nagyon fontos alkatrészről van szó, éppen ezért megéri benézni az alkatreszek.hu weboldalra, hiszen itt mindent megtudhat az üzemanyag szivattyúkról és új alkatrészeket is találhat mindenféle autómárkához. Az üzemanyag-szivattyú kiszívja az üzemanyagot a tartályából, majd egy rugalmas üzemanyagvezetéken keresztül pumpálja azt a motorba. Amikor az üzemanyag eléri a motort, közvetlenül befecskendezik az égéskamrába, vagy befecskendezik a szívócsonkba. A modern elektromos üzemanyag-szivattyúk általában nagy sebességgel forgó turbinát használnak az üzemanyag szívására a tartály aljáról. Az üzemanyag ezután áramlik a szivattyún és az üzemanyagvezetékbe kerül. A szivattyú nyomáscsökkentő szelepek rendszerét használja az üzemanyag nyomásának pontos meghatározására.

Különösnek tűnik, hogy az üzemanyag-szivattyú az üzemanyag-tartály belsejében helyezkedik el. Ez azért lehetséges, mert a benzin nagyon rossz áramvezető. A benzin ténylegesen áramlik az elektromos motoron át az üzemanyag-szivattyú belsejében, és hűti azt. A benzin kenőanyagként működik a szivattyú mozgó részein is. Kérdések felmerülése esetén forduljon bátran ügyfélszolgálatunkhoz, segítőkész csapatunk pedig minden kérdésre válaszolni fog ami az üzemanyag szivattyúkkal kapcsolatos. Weboldalunkon, az alkatreszek.hu-n minden autómárkához talál majd kedvező áron üzemanyag szivattyút.

Comments are closed.