Az infravörös hő fajtái

Posted: 21st október 2020 by Megasztár in Egyebek
Az infravörös hő fajtái bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az infravörös az energia egyik fajtája, mely az elektromágneses spektrum részét képezi közvetlenül a vörös szín után. Manapság egyre népszerűbb ez a fűtési alternatíva. Ha Ön is gondolkodik rajta, hogy erre a fűtési típusra vált, vagy csak szeretne bővebb információkat megtudni az infravörös hőről és típusairól, akkor olvasson tovább, alább bővebben kifejtjük.

Az infravörös hő típusairól bővebb információkért katt ide! Az infravörös hőtermelő hullámhossz alapvetően 0,78 mikron és 1000 mikron (vagy 1 milliméter) között van, viszont több ezer Celsius fokos hőtartományt fed le, még pedig az abszolút nulláig. Érdemes tisztában lenni vele, hogy bármely tárgy infravörös energiát fog sugározni, mely 0 fok K-nál magasabb hőmérsékletű. A hő eltérő fizikai tulajdonságai és az infravörös által lefedett hatalmas hőmérsékleti tartomány miatt, az infravörös több fajtára osztható. Ezek a rövidhullám, a közepes hullám, a hosszú hullám. Mindhárom fajta hőtermelő és eltérő jellemzőkkel rendelkezik. Fontos tisztában lenni vele, hogy az infravöröseket milyen lehet használni adott helyzetben és hogyan.

Tehát rövidebb az IR hullámhossz, annál „melegebb” az IR fűtőelem, továbbá annál „áteresztőbb” a hője, ami azt jelenti, hogy nagyobb távolságokat képes megtenni keskenyebb „sugarakban”. A kényelmes fűtéshez ez hasznos lehet azonnali úgy mondd kiemeléshez, a nagy távolságok vagy nagyobb légáramlás leküzdéséhez, ami megkülönbözteti a többi fűtési alternatívától. Alapvetően ez a legfontosabb különbség az ilyen típusú infravörös melegítők esetében. Az infravörös fűtés kevésbé elterjedt, mint például a központi fűtés, azonban egyre többen ismerik fel a benne rejlő lehetőségeket. Bővebb információkat a gazszerelo-budapesten.hu weboldalon talál!

Comments are closed.