Az egyszínű szőnyegek nem csak a minimalista stílushoz illenek

Posted: 29th április 2022 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Az egyszínű szőnyegek nem csak a minimalista stílushoz illenek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szőnyegek otthonunkban is és munkahelyeinken is meghatározóak. Nem csak a stílust, hanem a kényelmet is megalapozzák.

De melyik a legjobb szőnyeg, amit beszerezhetünk?

Erre nagyon nehéz választ adni, mivel ahány ház annyi szokás és persze stílus is. Ezen belül pedig a helyiségek is különböző szőnyegeket igényelnek. Ügyelni kell a szőnyeg színére, anyagára, textúrájára, mintájára, de még a formájára is.

Az egyszínű szőnyeggel ellenben nem nyúlhatunk nagyon mellé. Ha tanácstalanok vagyunk, ha nincs túl sok idő a gondolkodásra, akkor a legjobb egy egyszínű szőnyeg.

Egy egyszínű szőnyeg azonos színvilágú is lehet, mint a helyiség textíliái, de lehet akár teljesen eltérő, domináns színű is. Például egy ma népszerű, alapjaiban szürke színű nappaliban nagyon is jól mutathat egy teljesen más színű, narancssárga szőnyeg, zöld szőnyeg, kék szőnyeg, vagy piros szőnyeg is. Ha így döntünk, akkor az apróbb kiegészítőkre is fókuszáljunk, melyek passzolnak a szőnyeghez. Gondolok itt például a piros szőnyeghez passzoló, piros alapszínű fali képre, vagy piros organza függönyre.

A színek nem csak optikailag, de energetikailag is befolyásoló szerepük van. Oda kell figyelni arra, hogy ne zsúfoljunk be mindenféle színeket a lakásba. A kevesebb több, ezért nagyon fontos, hogy harmonikus légkört alakítsunk ki otthon és az intézményekben is, főleg, ha szőnyegeket is alkalmazunk a padló burkolásához. Ha a tapéta, vagy a függönyök színesek, mintásak, akkor a szőnyeg már inkább csak egyszínű legyen.

Szőnyeg

Szőnyeg

Az egyszínű szőnyeg sokféle stílushoz társítható.

Természetesen a minimalista stílus az, amihez leginkább illik, de ott van még többek között a skandináv stílus, a vintage stílus, a mediterrán stílus, vagy a glamour stílus. Ezek mindegyikéhez tökéletesen illik egy szép, minőségi egyszínű szőnyeg.

A modern minimál stílus az, amit legtöbben megteremtenek. Alapelve az egyszerűség, a letisztult és funkcionális bútorok, kiegészítők. Egy modern, minimalista lakásban rend van, nincs sok csecsebecse, a színek harmonikusak.  Lehet elegáns, de kissé bohém is, például a nappaliban egy egyszínű, nagyméretű bolyhos shaggy szőnyeg feloldhatja a modern minimál stílust.

Egy egyszínű szőnyeg sokkal időtállóbb, mint a mintás szőnyegek. Az egyszerű dolgok sosem mennek ki a divatból, így egy egyszínű bézs, vagy barna szőnyeg például akár évtizedekig is a kedvenced lehet még akkor is, ha stílust változtatsz otthonodban.

Minden szőnyeg életet lehel a helyiségbe, ami sokkal barátságosabb lesz vele, mint nélküle.

Comments are closed.