A sunikft.hu webáruházban mindent megtalál az esővízgyűjtéshez! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az esővízgyűjtés kiváló módja a spórolásnak, így nem csoda, hogy egyre többen alkalmazzák. Sokan viszont ahelyett, hogy kifejezetten erre a célra kifejlesztett esővíztartályt vásárolnának, inkább vödrökkel és hordókkal igyekeznek összegyűjteni a csapadékvizet. Ez azonban nem feltétlenül jó döntés.

Esővíztartály alkalmazásával a csapadékvíz összegyűjtés egyszerűen megy. Az összegyűjtött esővíz nagyon sok mindenre felhasználható. Például öntözésre, autómosásra, de akár WC öblítésre és takarításra is. Ráadásul ezzel sokat lehet spórolni, ami mindenképp előnyös. Sokan pont emiatt vágnak bele az esővízgyűjtésbe, hogy csökkenteni tudják kiadásaikat. Az esővíz összegyűjtésére ma már kiváló, időjárásálló műanyagból készült esővíztartályok kaphatók. A felszíni esővízgyűjtés abból a szempontból mindenképp előnyös, hogy egész egyszerűen a ház fala mellé kell állítani és rá kell csatlakoztatni az ereszcsatornára. Arra viszont mindenképp ügyelni kell, hogy egy szűrőt is beszerezzen az esővíztartály mellé, mivel enélkül a tetőfelületről a tartályba kerülnek a szennyeződések és a víz könnyen algásodni kezd, ami egyáltalán nem esztétikus, ráadásul így a víz felhasználhatatlanná válik. A szűrő ezt megakadályozza, ráadásul a segítségével a tartály lezárható, ha a szűrőn beállítja a téli állást.

A felszín alatti esővízgyűjtés egy fokkal bonyolultabb, de csak azért, mert a tartályt a föld alá kell telepíteni. Viszont megéri, mivel igazán nagy méretű tartályokat lehet a föld alá telepíteni.  A sunikft.hu webáruház kínálatában található Columbus Columbus esővíztartály akár tízezer liter űrtartalmú, így igazán nagy mennyiségű csapadékvíz gyűjthető össze vele. A föld alatti esővízgyűjtők nagy előnye, hogy a földfelszín alatt védve vannak a különféle időjárási tényezőktől, például a radikális hőmérséklet ingadozástól.

Comments are closed.