A Magashegyi Underground gőzerővel készíti új lemezét Ezer nap címmel. A következő néhány hétben kerül sor a kórus, az ütősök és a szimfonikus nagyzenekar előadásában a dalok rögzítésére. Az zenekar a Művészetek Palotájában február 24-én ad koncertet az új dalokból.

[adsense_id=”1″]

Tavaly november a MüPában tartott fellépésükön a Magashegyi Underground majdnem ötven zenész kíséretében játszott a közönségnek. A régi, jól ismert és kevesebbszer hallott dalokat újrahangolva adták elő. A koncert nagy sikert aratott, a zenekar ezért úgy határozott, készítenek egy szimfonikus lemezt.

A zenekar énekesnője, az egykor a Megasztárban feltűnt Bocskor Bíborka mesélt a készülőben lévő lemez anyagáról. A novemberi koncert során jött az ötlet, hogy dalaikba beépítsenek szimfonikus elemeket, de nem csak hagyományos átdolgozással, hanem sokkal inkább egybeolvasztva. Az új album, az Ezer nap nagyrészt új dalokat tartalmaz, de néhány régi is felkerül rá szimfonikus verzióban, mint a Rongyolódó vagy a Metróhuzat. Az énekesnő elmondta, hogy dalaikat ez az új hangszerelés sokkal teljesebbé teszi.

Bocskor Bíborka

Bocskor Bíborka

Február 24-én a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem ad otthont az új album lemezbemutató koncertjének. A lemezen és a koncerten egyaránt közreműködnek más előadók, mint a Discantus énekegyüttes, a Talamba Ütőegyüttes és a Harmónia Garden Orchestra.

Bocskor Bíborka azt is hozzátette, hogy még azoknak is egészen új élményben lesz részük, akik novemberben már hallották a dalokat, hiszen azon dolgoznak, hogy minél meghökkentőbb átdolgozások szülessenek. A Magashegyi-stílus lényege éppen az, hogy milyen érzéseket hagy maga után egy-egy dal. Remélik, hogy a szimfonikus lemezbemutató még nagyobb hatással lesz majd a közönségre.

A Magashegyi Underground lemezbemutató koncertjére jegyeket a Művészetek Palotájában és a interneten lehet vásárolni.

Beküldte: Lindácska