Mi lesz veled Megasztár!?

Posted: 11th április 2012 by Megasztár in Ti írtátok
Tags:

Miért is vetődik fel ez a kérdés? Az elmúlt évek során megszokhattuk, ez elsősorban, egy tehetségkutató műsor. Nem is rossz. Sőt, kimondottan jó. Kezdő művészek tűntek fel, formálódtak valódi előadókká. Ahogy hétről-hétre fogyott a mezőny, fokozódott a feszültség, míg végül a legjobbak kerülhettek a döntő közelébe.

[adsense_id=”1″]

Vitatható zsűri ítéletek mindig is voltak. A dolog természetéből fakad: “De gustibus non est disputandum”. De összességében, meglehetősen magas színvonalat képviselt. Valódi énekesek vetélkedtek, sokuk máig is színpadon van. A lényeg, hogy hétről hétre, igényes produkciókban gyönyörködhettünk.

Idén viszont mintha megváltozott volna valami. Kezdődött azzal, hogy a párbajok során, a „jók a jókkal szemben” elv eredményeképpen, a tehetségesek fele el sem jutott az élő adásig. És már az elején, elkezdtek iszonyúan hiányozni! Látványosan kettészakadt a mezőny. Kimagaslott Radics Gigi, s vele egy kategóriában, ha hangban nem is, de képzettségben, énektudásban, színpadi tapasztalatban Őt megközelítve: Kullai Tímea.

Megasztár 6

Megasztár 6

A többiek, tőlük jócskán leszakadva, egy teljesen más kategóriát alkottak. És kettejük közül az egyiket haza küldték. Nesze neked, most ki lesz az ellenfél? És kinek jó ez? A színvonalnak, művészi tartalomnak ugyan nem. Giginek? Győzelmének értéke jócskán lecsökken. „Sejtésem pogány” : Ezen túl nem valódi tehetségeket, hanem „olcsó celebeket” keresünk. Tovább megyek: Egy tehetségkutató műsort „valóságshow” szintre süllyesztünk. Megéri? A magam részéről, rendkívül sajnálom.

Elsősorban magamat, meg az igényes nézőket, hogy elveszítjük egyik kedvenc műsorunkat. Aztán a TV csatornát, hiszen pont azon nézői maradnak el, akik nem a „bulvár” témakőrben érdekeltek. De legjobban a Megasztárt! Kár érte!

Azt pedig, hogy egy köztiszteletben álló személy, aki mellesleg egyik legjobb színészünk, előnyben részesítsen egy minden tekintetben gyengébb produkciót, nálánál kategóriákkal magasabb szinten lévővel szemben, ráadásul, amikor egyedül vállalta fel valaki, hogy magyar dalt adjon elő, rendkívül károsnak tartom. Borzasztó rossz üzenete van a fiatalok számára. Messzebbre vezethet, mint gondolnánk!

Beküldte: Merlin