A Megasztár újabb szériája kerül ismét az egyik legnagyobb kereskedelmi csatorna műsorára. A szereplőkön és a műsorvezetőkön kívül nagyon nagy, ha nem a legnagyobb szerepük van a zsűritagoknak is a tehetségkutató népszerűségében és nézettségében.

[adsense_id=”1″]

Az előző szériában is oroszlánrészt vállaló zsűri négy tagból áll, melynek egyetlen női tagja Eszenyi Enikő. A színész és rendező, rengeteg szerepben mutatta meg tehetségét és rátermettségét arra, hogy a szakmának nagy szüksége van rá. Sokszor különc öltözködésével hívja fel magára a figyelmet, de egyedisége egy igazi egyéniségről árulkodik. Több éves kapcsolata Milannal sajnos megromlott és gyermeke sem született. Ő az a személy, aki a versenyzőket, mint egy anyatigris óvja, de ha szükség van rá akkor nyersen és határozottan megmondja véleményét is.

A legfiatalabb férfi zsűritag Mester Tamás, rengeteg sláger szülőatyja, melyek egyik koronázatlan királya az „Altass el” című nóta. Magánéletéről szinte semmit nem tudni, mert féltőn és vigyázva őrzi. Szintén őszintén és nyíltan megmondja a versenyzők számára azt, amit gondol és általában ezeket a tanácsokat meg is fogadják a fiatal énekesek.

Megasztár 5 zsűri

Megasztár 5 zsűri

A higgadtságáról és óriási zenei tudásáról ismert Presser Gábor, akinek számtalan nagy zene dicséri keze munkáját, a harmadik zsűritag a sorban. A magyar zene szószólója és a Magyar dal napja alapítója. Szívét az melengeti, ha az előadó saját anyanyelvünkön énekel, és úgy adja át azt az érzést, amit valóban az ének is magában hordoz. Személye és építő jellegű kritikái előtt minden versenyző tiszteleg. Akárcsak az előző részekben, 2010-ben is bizonyított azt, hogy a zene belűről fakad.

Végül de nem utolsó sorban Friderikusz Sándor, aki mint showman írta be magát a média világába, szintén nagyon keményen fogalmazza meg nemtetszését a versenyzőknek. Az sem ritka, hogy zsűri társait is bírálja. Előszeretettel folytat eszmecserét Mester Tamással és Enikővel is. Köztudott róla az is, nem tegeződik le bárkivel, így kollégái közül is még több éves ismeretség után magázó viszonyban van.

Tehát a bírák a megszokott négyest alkotva várják ismét a tehetségeket és azt, vajon ki érdemli ki ismét a Megasztár címet 2010-ben. A mezőny biztosan nagyon erős lesz, az előző szériákat alapul véve, de az tudni kell, hogy a végső döntés mindig a nézők kezében van. A zsűri szerepe már csak a véleményezés, a döntő, vagyis az élő show alkalmával.