Külföldi sikerek kapujában a Lifejune

Posted: 22nd február 2012 by Megasztár in Hírek
Tags:

A Megasztár 5-ben ismerhettük meg a Lifejune együttest, akiket végül a Fivérek ejtettek ki a versenyből. Az együttes tagjai azonban nem keseredtek el, azóta is minden erejüket a zenélésre fordítják.

[adsense_id=”1″]

Folyamatosan születnek az új dalok, készülnek a koncertekre és legelső albumuk megjelenésén dolgoznak éppen. Mindemellett esélyt kaptak arra, hogy a külföldi piacra is betörjenek, hiszen egy nemzetközi verseny magyarországi elődöntőjébe is bekerültek.

Nagyban folynak a stúdiómunkálatok a Lifejune háza táján. Első albumát készíti a csapat, melynek tagjai pontosan tudják, mit szeretnének elérni a jövőben. Hangmérnökük, Závodi Gábor már jónéhány ismert énekessel dolgozott együtt, mint Zséda, Rúzsa Magdi vagy Demjén Ferenc.
A munka kora reggeltől jó hangulatban zajlik, hiszen a fiúk már jól összeszokott csapatot alkotnak. Szabi, Döbi, Gézu és Szeky nemcsak együtt dolgoznak, de egy lakásban is élnek. A Lifejune tagjai szívesen megmutatták legénylakásukat, melynek minden négyzetcentimétere arról tanúskodik, hogy igazi agglegények lakják. A fiúk azt is elárulták, min szoktak leggyakrabban vitatkozni. A konfliktusok oka nem mást, mint a tükör. Mivel a lakásban az egyetlen tükör a fürdőben található, legtöbbször ezért megy köztük a harc.
A Lifejune este sem lazít, hiszen vacsora után újra irány a próbaterem, ahol tovább folytatják a munkát. Előtte a jó hangulat megalapozásaként azért lecsúszik egy kupica szívmelegítő is, de aztán indulhat a zenélés. Amikor a fiúk egy-egy koncerten teljesen kifáradnak, a holtponton gyakran a közönség soraiban tomboló lányok pillantásai lendítik át őket.

Lifejune - Megasztár

Lifejune - Megasztár

A Lifejune tagjai úgy érzik, végre sínre kerültek. Hosszú éveken át szövögették álmaikat fellépésekről és saját lemezről, most mindez valósággá vált. De tudják, ez csak egy állomás és továbbra sem szabad lazítaniuk a tempón. A Megasztár sok énekeshez és zenészhez hasonlóan nekik is sokat segített céljaik elérésében, annak ellenére, hogy nem ők nyerték meg a show-t.

A Lifejune most nagyon aktív időszakát éli, főként az első albumon megjelenő új dalok írásával foglalkozik. A stúdióban folyamatosan veszik fel a lemezre kerülő 10 számot. A dalokat az együttes két tagja, Szekeres Norbert és Erdős Szabolcs írja. A TV2 reggeli műsorában a Mokkában, arról is beszéltek, hogy az elmúlt másfél évben nagyon jól alakultak a dolgaik, hiszen számtalan felkérést kapnak és mindegyiknek egyformán örömmel tesznek eleget. Nem is lehet okuk panaszra, hiszen a budapesti Hard Rock Cafe által szervezett nemzetközi versenyen is elindulhattak a közönség szavazatai alapján. A versenyben 86 ország zenészei mérik össze tudásukat, a fiúk pedig izgatottan várják a hazai fordulót.

A Lifejune, akiknek rajongótáborából a lányok továbbra sem hiányoznak, új klipeket is tervez, ahogy elmondták, teljesen saját elképzeléseik szerint fogják ezeket elkészíteni.