A Costa Concordia katasztrófája sokakat talán örökre elijesztett a hajózástól. A Megasztár 5. nyertese azonban továbbra sem tart ilyesmitől, pedig lenne rá oka, hiszen testvére éppen a Costa Concordián dolgzott zenészként.

 [adsense_id=”1″]

Kökény Attila, a Megasztár 5 énekese maga is jól ismeri az óceánjárókat, hiszen korábban ő is vállalt munkát hajókon. Akkor sem gondolta, hogy egy ilyen balesetnek túl nagy lenne az esélye, szerinte egy autópálya sokkal több veszélyt rejt magában. Emlékszik ugyan egy esetre, amikor egy óceánjáró zátonyra futott, de akkor nem voltak halálos áldozatok. Az énekes mindig biztonságosnak érezte a hajókat, főként azért, mert folyamatosan felkészítették őket az esetleges vészhelyzetekre.

Kökény Attila

Kökény Attila

Ahogy mesélte, ha meg is történt a baj, végül kiderült, hogy sosem a hajó hibájából, hanem emberi mulasztás miatt következett be a baleset. Mint mondta, szerinte az óceánjárók biztonságosak, így nem aggódik amiatt sem, hogy öccsei is éppen ilyen hajókon vállalnak munkát. Egyik testvére 3 hónappal ezelőtt pont a Costa Concordián dolgozott – mesélte Kökény Attila az Új Ásznak.

Beküldte: cukorfalatka