Hiába a sorozatos jó teljesítmény és a zsűri dícsérő szavai, Farkas-Jenser Balázs kénytelen volt búcsúzni a legutóbbi döntőben. A Megasztárban így már csak három énekes maradt versenyben, Radics Gigi, Szakos Andrea és Talán Attila.

[adsense_id=”1″]

Pénteken a zsűritagok felálltak az asztal mögül és a versenyzőkkel egy-egy duettet adtak elő. A nyitószám Radics Gigi és Mester Tamás produkciója volt, George Michael és Aretha Franklin közös dalával. Bereczki és Bochkor alig találtak szavakat, Falusi Mariann is láthatóan el volt ragadtatva, bár nem nyilvánított külön véleményt.

Farkas-Jenser Balázs duettársa Falusi Mariann volt, ők Michael Bublé jazz dalával léptek színpadra. Bereczki elégedettségének adott hangot, szerinte Balázsnak ez a stílus áll a legjobban. Bochkor Gábor és Mester Tamás szinte vég nélkül dicsérte a kettőst, Falusi pedig annyit fűzött hozzá az előadásukhoz, hogy Farkas-Jenser Balázs annyira profi már az éneklésben, hogy rajta is túltesz.

Talán Attila és Bochkor Gábor között már jóideje közvetlen a viszony, ezért nem is volt kérdés, hogy együtt fognak szerepelni. A Kiss egyik slágerét választották, amiben a két rockos fazon igazán ki tudott teljesedni. Bochkor ének helyett gitárral segítette Talán Attila produkcióját, ami a zsűri többi tagjának tetszését el is nyerte. Mester Tamás külön elismerte Bochkor gitártudását.

Szakos Andrea és Bereczki Zoltán a Játssz még című LGT dallal léptek fel. Osztatlan sikert arattak az énekléssel, de Falusi Mariann megjegyezte, hogy Bereczki jobban figyelhetett volna arra, hogyan helyezkedik, mert többségében háttérbe szorította Szakos Andit a színpadon.

Királyi Viktor produkcióját követően szólókkal álltak elő a versenyzők. Talán Attila a Hold The Line című dalt adta elő Tototól és ezzel elvarázsolta Mester Tamást. Szerinte ugyanis Talán Attila mutatta a legnagyobb fejlődést a Megasztár során. Falusi és Bochkor egyetértettek, Bereczki azonban belekötött a szerinte folyamatos elcsúszásokba.

Farkas Jenser Balázs

Farkas Jenser Balázs

Farkas-Jenser Balázs megint elkápráztatta a zsűrit. Bill Withers Ain’t No Sunshine című daláról mindenki csak pozitívan tudott nyilatkozni. Még a hangtechnikai hibákra kiélezett Bereczki Zoltán sem tudott hibát találni a fiú előadásában. Falusi Mariann pedig már képtelen volt az objektív ítéletre, egyszerűen magával ragadta az előadás.

Retró hangulatot varázsolt a színpadra Radics Gigi Gloria Gaynor I Will Survive című slágerével. Nem okozott meglepetést, most is tökéletes produkciót hallhatott a zsűri, egyedül Bereczki kifogásolta a túlzottan érzelemmentes előadásmódot.

Michael Jackson egyik számának feldolgozásával állt színpadra Szakos Andi. Bochkor, Mester és Bereczki nem jutottak szóhoz, annyira letaglózta őket a lány produkciója, Falusi Mariann még annyit tett hozzá, végre előjött Andiból a szenvedély.

A döntő végén a nézői szavazatok elsőként Radics Gigit juttatták tovább, majd őt követte Szakos Andrea.

Két fiú állt a kiesés szélén, akik közül Talán Attila kapta meg az esélyt a további bizonyításra és ezzel ő lett 2012. legjobb férfihangja. Falusi Mariann őszinte bánatára Farkas-Jenser Balázs végleg elköszönt a Megasztár 6-tól, de megígérte, hogy látjuk őt még színpadon.