Nagyon sok tehetségkutató versenynek lehettünk tanúi az elmúlt években. Ezeknek a versenyeknek több szériáit is végig kísérhettük már, és nagyon sok tehetséges embert ismerhettünk meg belőlük. Közülük nagyon sokan a sikeres bemutatkozást követően, tovább folytatták karrierjüket. Az emberek megszerették őket, és sok felkérést kaptak a versenyt követően.

[adsense_id=”1″]

Ezek a versenyek egymástól eltérően zajlanak le, hiszen a televíziós csatornák igyekeznek mindig valami különleges, egyedi dologgal a televízió elé csalni a nézőket. Sokszor szakadt az ország lakossága két csoportra, hiszen nem egyszer fordult elő, hogy a Megasztár egy időben zajlott a Csillag Születik adásával. Ez pedig kizárta azt a lehetőséget, hogy mindkettőt lehessen követni, így ki-ki eldönthette melyiket választja.

A Megasztár sok nagyon jó énekest sorakoztatott fel, míg a Csillag Születik adásaiban az énekes tudás mellett helyet kaptak más műfajok is, mint a hangszerek, a tánc, de még a mesemondás is. Ezért a változatosság miatt lett talán nézettebb és sikeresebb a Csillag Születik. Nagy várakozás előzi meg az újabb szériáját a Csillag Születik műsornak, amelyik néhány napon belül ismét a televízió képernyőjére kerül.

Még ma is mindenki emlékszik az előző verseny győztsére, László Attilára, aki fiatal kora ellenére is meg tudta nyerni a versenyt. Úgy látszik a közönség nagyon szívesen nosztalgiázott az általa előadott Máté Péter dalokra, amelyek kísértetiesen hasonlítottak az eredeti előadó énekére. És senki nem fogja elfelejteni azt a vak lányt sem, akinek álmai váltak valóra ezzel a versennyel, és aki nagy bátorságról tett tanúbizonyságot azzal, hogy ki mert állni a színpadra.

Csillag születik

Csillag születik

Krizbai Teca bebizonyította, hogy a fogyatékkal élő emberek sem kell elbújjanak otthonaikban, hanem bátran megmutathatják magukat, ha valamiben tehetségesek, mert a közönség szeretni fogja őket. Ahogy szerették Szabó Ádámot is a harmonika nagymesterét, aki előadását sokszor lélegzetvisszafojtva hallgatta a közönség. Neki még az a lehetőség is megadatott a verseny során, hogy a 100 tagú cigányzenekarral is a színpadra léphetett. Mindenki megtudta, milyen varázslatos dolgokat lehet csinálni egy harmonikával. A döntőben egy negyedik versenyző is részt vett, illetve egy egész csapat, akik tánctudásukat mutatták meg. Nekik is sikerült adásról adásra mindig valami újat mutatni a nézőknek, akik csodálattal nézték a gyakran nagyon veszélyes koreográfiát. A táncosok mindent megtettek a közönség szórakoztatásáért, és a zsűritagok pontjaiért.

És, e rendkívüli verseny zsűritagjai nagyon nehéz helyzetben voltak, hiszen nehéz a döntés, mikor ilyen sok tehetséges előadót látnak, ráadásul különböző műfajokban fellépni. Voltak, akik nem mindig értettek egyet kritikáikkal, de a műsor szerkesztői nem is rájuk bízta a végső döntést, hanem a közönségre, akik szavazatai alapján került ki a győztes.
Garantáltan nem lesz könnyű dolga azoknak a zsűritagoknak sem, akik a hamarosan induló versenyben fogják pontozni a versenyzőket, mert várhatóan újabb tehetségek fognak feltűnni, akik mindent meg fognak tenni azért, hogy a végső győztesnek járó díjat és elismerést megszerezzék maguknak.